studio van Dusseldorp
APOKALYPS Reinoud van Vught en Marc Mulders

In een tijdspanne van al weer bijna 30 jaar kameraadschap hebben Reinoud van Vught en Marc Mulders niet alleen elkaars werk kritisch gevolgd, maar ook vaak in intensieve sessies van samenwerken in hun ateliers daadwerkelijk ingegrepen in elkaars werk. Achteraf leek het alsof een derde persoon het werk voltooid had.

Voorbeelden hiervan waren in de loop der jaren te zien in o.a. de Wetering galerie, Centraal museum Utrecht, galerie de Praktijk, galerie Flatland, De Pont museum, en een grote 'solo' ; de expositie 'PIETA' , in het museum voor Religieuze kunst te Uden.

In 2007 toonden zij in galerie Van Dusseldorp hun samenwerking op papier waar in vlekken, lijnen en gummen het mariale en de kosmos werden verbeeld.

Nu, in deze vervolgexpositie, gaan schilderijen van Reinoud van Vught over de stilte, de fluistering van de kosmos, (van voor of na de Apokalyps…) zij aan zij met de verbeelding van het kwade, in glas, aquarel en papier masque van Marc Mulders.

De titel ‘Apokalypse’ staat in deze expositie voor sfeerbeelden en klanken, die dit geheimzinnige woord oproept. De Apokalyps is al jarenlang een belangrijk thema voor Marc Mulders. Zo maakte hij in 2006 het glas in loodraam "De Apokalyps" voor het Museum Catharijneconvent te Utrecht. En eerder dit jaar lanceerde hij de glossy Apokalyps in samenwerking met uitgeverij Meinema.

Informatie
Van 15 december 2012 tot 28 januari 2012
Deze expositie is afgelopen
Galerie
Exposities
Nu
Komt
Voorbij
Kunsenaars