studio van Dusseldorp
STROMEN
Studio Van Dusseldorp presenteert de tentoonstelling ‘Stromen’ van Marc Mulders (1958) en Claudy Jongstra (1963).


Marc Mulders geniet al jaren bekendheid met expressionistische olieverfschilderijen waarin de schoonheid van de natuur hand in hand gaat met de herontdekking van een uitgesproken, katholieke beeldtaal. De laatste jaren legt hij zich naast schilderijen toe op glas-in-loodramen, waarin ook de actualiteit van na 9/11 is doorgedrongen, met als hoogtepunten het herdenkingsraam in de Nieuwe Kerk in Amsterdam ter gelegenheid van het 25-jarig ambtsjubileum van Koningin Beatrix (2005) en het Laatste Oordeel voor de Sint-Jan Kathedraal in ’s-Hertogenbosch (2007).Claudy Jongstra is een van ’s werelds belangrijkste viltkunstenaars. Eind jaren negentig werden haar viltontwerpen gebruikt voor de kostuums van de film Star Wars. Sindsdien horen haar tapijten, kledingstukken, gordijnen en meubels tot de top van de Nederlandse ontwerpwereld. Haar monumentale, architectonische viltinstallaties vonden hun weg naar de Openbare Bibliotheek in Amsterdam, het Catshuis in Den Haag en het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal.

Tegelijkertijd met het Gesamtkunstwerk 'Mapping out Paradise', een installatie van vilt en gebrandschilderd glas in het De Pont, Museum voor hedendaagse kunst in Tilburg, toont Studio Van Dusseldorp nu een andere samenwerking. Voortbordurend op hun project voor de Nederlandse ambassade te Berlijn van architect Remco Koolhaas zijn in het vilt in dieren geaquarelleerd.


Daarnaast worden Jongstra’s viltcreaties naast de olieverfschilderijen van Mulders gepresenteerd. Het vilt, met Claudy’s handen gedirigeerd, gekneed en omgetoverd tot een sensueel stoffelijk schilderij, tezamen met de in olieverf georkestreerde en in aquarelverf tevoorschijn getoverde kikkers en vlinders tovert de galerieruimte om tot een lusthof.Informatie
Van 07 september 2008 tot 19 oktober 2008
Deze expositie is afgelopen
Galerie
Exposities
Nu
Komt
Voorbij
Kunsenaars